Qui crea els formularis en línia?

Segur que algun cop us heu trobat amb la necessitat d’omplir el formulari d’una web. Avui qualsevol tràmit, fins i tot les típiques seccions de suggeriments/queixes, són petits formularis més o menys complets. I quantes vegades no us heu plantejat qui ha dissenyat aquella andròmina?

Quantes vegades heu hagut d’introduir les dades, de forma repetitiva, perquè (no se sap com) el sistema no les ha desat? Malgrat has clicat a “Guardar” o “Acceptar” i les has repassat amb cura. És un petit drama… o més aviat un vodevil perquè tens la sensació que algú es mofa de tu. Són especialment dolorosos aquells que permeten l’accés a una borsa de treball, on has d’incloure el teu currículum (i la vida sencera). Millors o pitjors, d’entrada hi pots destinar una mitjana de tres quarts d’hora… per acabar descobrint al final l’opció d’adjuntar un document amb el teu currículum personal… no podíem començar per aquí?

Els més divertits són aquells que no tenen camps de text obert, és a dir, aquells on has d’obrir un desplegable o clicar sobre “Buscar” per posar la titulació acadèmica, el carrer o qualsevol altra dada objectiva, que no dóna lloc a interpretacions ni genera cap dubte. Per què? Quin és el criteri que es fa servir per decidir el tipus de camp a omplir? Algú m’ho pot dir? En qualsevol cas, com et vols registrar en aquell web, t’armes de paciència, repasses el llistat… i al final resulta que cap de les opcions del desplegable s’adequa al que vols!

En l’era de la comunicació, em demano si aquests formularis són una bona eina per posar en contacte usuaris i serveis o potser són un reflex més de les paradoxes de la societat actual, amb múltiples canals i possibilitats de comunicar-se per no dir res o ben poc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s