Els advocats s’expliquen

Tirant del fil de la transparència, hem decidit capbussar-nos en el món de la llei i les noves tecnologies. Cada dia trobem més informacions que parlen sobre legislació, però el llenguatge jurídic és qualsevol cosa menys accessible a tothom. És per això que s’agraeix molt que alguns advocats i experts s’entretinguin a comentar les darreres sentències dels tribunals. A continuació destaquem uns quants blogs centrats en la protecció de dades i la legislació sobre Internet que intenten ser didàctics.

Potser el primer que caldria visitar és el de Samuel Parra, premi 2012 al millor blog de protecció de dades atorgat per la Comunitat de Madrid. Realment és molt complet, amb moltes cites i referències a altres juristes. D’entrada, però, no sembla un blog. El volum d’articles és tan gran que sembla més aviat un mitjà informatiu. El contingut, això sí, és impecable. Un altre blog sobre el mateix tema és el de Félix Haro. Aquest és molt més simple i personal, encara que resulta més clar. El contingut també compta amb tota mena de documentació i referències a les fonts originals.

En l’àmbit del dret, abunden els noms en llatí. Aquest és el cas de Iurismática, creat per tres advocats de Sant Sebastià especialitzats en assessorament a projectes tecnològics i protecció de dades. De fet és un gabinet d’advocats que, dins el seu web, fan un blog. És molt clar i net visualment. Destaquem que cada primer de mes fan un recull de les resolucions de l’Organització Mundial de Propietat Intel·lectual (OMPI) com a mediador en conflictes al voltant del nom dels dominis. Evidentment, Iurismática centra els comentaris en els conflictes del domini .es.

I no n’hi ha cap en català? Ben poca cosa, malauradament. Organismes oficials o lligats a universitats, com Abogares, d’un grup d’estudiants i professors de la UPF amb articles en català, castellà i anglès, però que l’última publicació és del 2011. D’altra banda, l’antiga directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Esther Mitjans, escrivia un blog amb la seva opinió personal, però la nova responsable no ha seguit la tradició…… de manera que si en trobeu cap, si us plau, aviseu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s